Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Hongrie-Info

Manifestation de soutien pour Viktor Orbán-Békemenet Magyarországért

18 Janvier 2012 , Rédigé par Árpád Publié dans #Infos-Magyar hírek

poing.png

 

Marche pacifique pour la Hongrie et son premier ministre

Alors que la Hongrie est critiquée de toute part pour le nouveau courage dont elle fait preuve, des citoyens organisent à travers le pays des actions de soutien au premier ministre Viktor Orbán.

Après le rassemblement de samedi dernier, c'est ce 21 janvier qu'une nouvelle marche aura lieu à Budapest.

Comme l'explique András Bencsik, l'un des organisateurs et rédacteur en chef du magazine « Magyar Demokrata », il est primordial pour les Hongrois de défendre leur pays ainsi que le gouvernement en place, car c'est le peuple qui a voté pour les voir présider au destin de la Hongrie.

« Nous avons choisi Viktor Orbán aux dernières élections, et il fait ce que la majorité des Hongrois attend de lui.»

« Nous sommes fiers de lui et de son équipe, et nous ne laisserons pas des forces étrangères nous détourner d'eux. Nous ne laisserons pas nous dicter notre conduite par des banquiers, des politiciens ou une quelconque autorité, et encore moins par des beaux parleurs de pacotille !»

« Qui souhaitons-nous voir à notre rassemblement ? Toutes les personnes préoccupées par l'avenir, l'indépendance et la prospérité de la Hongrie. Toutes les personnes qui trouvent injuste la campagne calomnieuse qui nous touche au niveau international. Qui ne voulons-nous pas lors de notre marche de soutien ? Les personnes remplies de haine, les provocateurs ainsi que les détraqués en tout genre. »

 

Source:Bencsik András
http://www.demokrata.hu/

 

 

bp1.jpg

 

 

Békemenet Magyarországért !

Budapest, Hősök tere 2012. január 21-én, szombaton délután 16 órakor
 
Az egész ország megmozdult. A vidékiek autóbuszokat szerveznek. Úgy néz ki, hogy rengetegen leszünk. Legyünk is, mert ki kell állni a síkra hazánk, az általunk választott kormány, a magyar szuverenitás védelmében. És ne kerteljünk, ki kell állni Orbán Viktorért is. Mi akartuk őt miniszterelnöknek, s ő pontosan azt teszi, amit a kétharmados többség elvárt tőle. Büszkék vagyunk rá és társaira, és nem hagyjuk, hogy idegen erők ettől minket eltántorítsanak. A mi választásunkba ne legyen beleszólása se bankárnak, se politikusnak, se bármilyen egyéb hatalomnak, se útszéli fröcsögőknek.

Szeretnék ezúttal részletesebb tájékoztatást adni a dolgok állásáról, hiszen csodálatos sebességgel alakul minden.
Ma voltam a rendőrségen, ahol nagyon szívélyesen fogadtak és tüzetesen elmagyaráztak a tudnivalókat. Mivel én jelentettem be még kedden délelőtt (a felhívás közzététele előtt, nehogy valakik rászervezzenek) a békemenetet, így lettem életemben először főszervező is, de szerencsére ez csak a kezdeményezés felelősségét illetően egyszemélyes, mert már most is sokan vagyunk, akik egyet akarunk, de még többen leszünk.

A rendőrségen tisztáztuk a programot. Eszerint 21-én szombaton délután 3 órától lehet gyülekezni a Hősök terén, lehetőleg úgy, hogy a sokaság ne lógjon ki a Dózsa György útra s ne zavarja a forgalmat. Délután négykor indulunk. Végigmegyünk az Andrássy úton, befordulunk a Bajcsy-Zsillinszky útra, majd onnan balra az Alkotmány utcába, aminek a végén elérjük a Kossuth teret. Ez körülbelül másfél órás séta lesz, vagyis – figyelembe véve a tömeg eleje és vége közötti időkülönbséget – legkésőbb hét órára a rendezvény véget ér.A menet itt eléri célját: a lánckordonon kívül, a villamossíneket nem zavarva, elhelyezzük a meggyújtott mécseseket, majd szépen hazatérünk.

Sem az induláskor, sem az érkezéskor nem lesz beszéd. Nem kell. Tudunk mi mindent. És most mi leszünk a főszereplők: a csendes, de elszánt tömeg. Többet mond majd ez a menetelés mindennél. Menet közben énekelni azonban szabad, sőt ajánlatos. Jó volna, ha minél több zenekar is csatlakozna hozzánk, akik eloszolva a tömegben – mert most már biztos, hogy sokan leszünk – a sétálva zenéléssel teremtenének jó hangulatot.

Kiket várunk? Mindenkit, akinek fontos Magyarország, jövője, fontos hazánk függetlensége és boldogulása, aki igazságtalannak tartja azt a nemzetközi lejáratókampányt, ami most ellenünk folyik.
Kiket nem várunk? A gyűlölködőket, a kötekedőket, az őrülteket. De ne féljünk, ők nem is jönnek el, mert ez a fajta nem szereti a sokaságot, csak azt, ha ő van fölényben. S ha mégis megjelenik egy-kettő? A rendezők majd szépen arrébb tessékelik őket.
Mit hozzanak a felvonulók? Zászlót. Mécsest. Sokaknak van olyan táblájuk, amin településük, szűkebb pátriájuk neve olvasható. Azt feltétlenül hozzák el! Öltözzenek rétegesen és melegen. Jó erős és meleg cipőt húzzanak! Nagy valószínűséggel akkor még mindig ez a bolondos, szeszélyes áprilisi tél fogad. De ez legyen a legnagyobb gond.

Most érkezett a hír, hogy hagyományőrző lovas huszárok is jönnének, kérdezik, hányan legyenek. Hát, legyenek minél többen! Micsoda remek gondolat! Jöjjenek a hagyományőrző huszár- és egyéb bandériumok! Jöjjenek az íjászok is! Lóháton vagy gyalog. Jöjjenek a tánccsoportok, jöjjenek a gazdák, akik már egyszer megismertették a világgal a magyar virtust a Gazdák Terén.
Valami nagy és szép dolog alakul itt...

Bencsik András
http://www.demokrata.hu/

 

 

Nagyon sokan kell ott lenni 21-én hagy lássa a világ hogy a magyarok egybe fognak és nem hátrálnak meg ! Árpád

 

mindent.jpg

 

 

 

Partager cet article

Repost 0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article